Tänään jostain syystä oli vastaanotolla kaksi eri miestä, jotka kertoivat peniksensä käyristymisestä erektiossa. Ilmiö tai oire on harvinainen. Useimmiten kyseessä on Peyronien taudiksi kutsuttu tila. Peniksen paisuvaisen kovakalvoon ilmaantuu kova kohta, joka alkaa vähitellen käyristää penistä kovettuman suuntaan. Ilmiö on häkellyttävä. Taudin syytä ei tunneta tarkasti. Toki olettamuksia on. Yksi selitys voi olla jäykän peniksen osuminen esim häpyluun reunaan tai johonkin muuhun kovaan kohtaan, jonka vuoksi penis taipuu minimaalisesti. Nämä pienet taipumiset voivat aiheuttaa paisuvaisen kovakalvoon pieniä repeämiä, jotka sitten vähitellen alkavat arpeutua ja kova kohta kehittyy. Käyristymä on etenevä tila johokin pisteeseen saakka. Sen vuoksi minkäänlaista kirurgista hoitoa ei tulisi antaa ennekuin käyristymän kehittyminen on ollut pysähdyksissä vähintään puoli vuotta.
Käyristymä lisääntyy vähitellen ja penis voi taipua jopa 90 astetta. Tautiin ei ole löytynyt kunnollista hoitoa. Alkuvaiheessa voi kokeilla E-vitamiinia. Tämä ei ole parantava hoito, mutta voi pysäyttää käyristymisen etenemisen. Myös erilaisia paikallishoitoja on yritetty kehittää, mutta mikään ei ole ollut ylitse muiden. Kun käyristyminen pysähtyy, voidaan penistä suoristaa leikkaushoidolla, jos erektio aiheuttaa kipua eikä yhdyntä ole käyristymän vuoksi mahdollinen.
Valoa Peyronien taudin hoitoon on ehkä tulossa ja mahdollisesti uusi lääkeaine on tulossa markkinoille kunhan lääke hyväksytään ensin Yhdysvalloissa, niin sen jälkeen voidaan lääkettä käyttää meilläkin erityisluvalla.
Hyvää ja Antoisaa Uutta Vuotta 2014
USAssa hoitona käytetään Xiaflex-injektioita. Tuloksista en tiedä. Sama aine on käytössä Suomessa sukulaistaudin - Dupuytrinin kontraktuuran hoidossa. Milloin Suomessa saa vastaavaa hoitoa? Tauti ei ole mikään harvinaisuus - 1-5% miehistä saa sen joskus elinaikanaan. Seksuaalisesti aktiiville tauti on erittäin kiusallinen. Muut hoidot lähinnä ajan- ja rahan kulua. Kirurginen hoito tullee kyseeseen vain ääritapauksissa ja senkin tulokset usein huonoja (peniksen lyheneminen, tuntoaistin menetys tärkeällä alueella).
VastaaPoistaPeniksen käyristyminen on erittäin hankala vaiva ja hoitaminen turhauttavaa, koska hoitotulokset ovat epävarmat. Lääkeellinen hoito ei tehoja ja kirurgisella on omat haittavaikutuksena, äärimmäisenä lopullinen erektiohäiriö. Xiaflexis odotellaan myös Euroopan ja Suomen markkinoille. Mahdollisesti Suomessa vuonna 2015 potilaskäytössä.
PoistaMinulla on käyristynyt penis 1 vuoden aikana alaspäin. Luin jostain että käyristymä voi olla synnynäistäkin. Voiko käyristymä parantua ajan myötä. Tuo synnynäinen käyristymä ei kai ole kovin yleistä ja se ei parane. Esinahka on myös kireä. Voiko asialle tehdä jotain.
VastaaPoistaPeniksen käyristyminen voi olla synnynnäistä ja se ilmenee heti nuoruudestä lähtien. Tyypillisesti synnynnäinen peniksen käyristymä suuntautuu ns ylöspäin eli vatsaa kohti. Tämä johtuu siitä, että paisuvainen kalvot ovat kehittyneet "epätahtia" ja kalvo on jäänyt toiselta puoleta lyhyemmäksi, mikä johtaa peniksen käyristymiseen. Yleensä synnynnäisesti käyristynyt penis ei ole kivulias eikä haittaa yhdynnssä. Toisaalta käyristymää tulisi arvioida aina vastaanotolla. Ahtaan esinahan suhteen suosittelen varaamaan ajan lääkärille tai suoraan urologille vaivan tarkempaaa arvioimista varten.
PoistaVoiko käyristyminen olla synnynnäistä.
VastaaPoistapeniksen käyristyminen voi olla synnynnäistä ja tällöin se ilmenee heti nuoruudesta lähtien.
PoistaLiittyykö synnynnäinen käyristtyminen jotenkin hypospadiaan eli virtsaputken kehityshäiriöön. Onko tuollainen synnynäinen käyristymä yleistäkin . Moni varmaan ei ilkeä mennä lääkäriin ainakaan nuorena valittamaan vaivasta.
VastaaPoistasynnynnäinen käyristyminen voi liittyä hypospadiaan, tuolloin virtsaputken paisuvainen kehittyy eri tahtia kuin peniksen paisuvaiset ja tällöin virtsaputki aukeaa poikkeavaan paikkaan. Mutta synnynnäistä käyristymistä voi olla ilman hypospadiaakin.
VastaaPoistamulla on vasemmalle melko käyrä, olen saanut aika ristiriitaisia vastauksia extender veto hoidosta, toimii/ei toimi, mikähän mahtaa olla oikea vastaus? onko sinulla tietoa tästä?
VastaaPoistaymmärränkö oikein, että käyristymä on synnynnäinen eikä Peyronien taudin aiheuttama? Jos kyseessä on synnynnäinen käyristymä, niin en oikein usko, että venyttämällä saat penistä suoristettua. Sillä kyseessä on paisuvaisten epäsymmetrinen kehittyminen ja toisella puolella kudosta on vähemmän. Vaikeuttaako käyristymä yhdyntää? Vai onko enempi esteettinen haitta?
Poistaoon huomannut viimeisen vuoden aikana että mulla on lähtenyt vähän käyristymään keskeltä vasemmalle ja se näkyy jopa vaikkei olisi erektiossa, ei siis ennen oo ollut tällasta ja oon yrittänyt ettiä tapoja millä saisi suoristettua kun itseä vähän haittaa asia
VastaaPoista