maanantai 15. kesäkuuta 2015

Juhannusviikon aatteita

Keskikesän juhla lähestyy, vaikka kesäsäät antavatkin odottaa kuten useampana aiempanakin vuonna. Viime vuonna Ylläksellä satoi juhannuksena lunta ja samantapaista säätä kaiketi nytkin luvassa. Eipähän ole sääskiä ja vähemmän hukkuneita.

Kylmät vedet ja märissä uikkareissa hilluminen saattaa koitua miehen vaivaksi tai jopa piinaksi. Kylmä saattaa altistaa eturauhasen ärtymiselle, ns. eturauhasen tulehdukselle. Oireena on useimmiten alavatsakipu, tihentynyt virtsaamistarve, kirvely virtsatessa, peniksen kipu ja kiveskipu. Suurimmaksi osaksi tauti ei ole bakteeriperäinen, vaan tulehdusreaktio. Keho yrittää puolustaa sen ilmenemistä  erittämällä erilaisia tulehdusreaktiolle tyypillisiä välittäjäaineita, joilla on vaiktusta mm. lantionpohjalihasten tasapainoon. Tästä tilasta saattaa kehkeytyä hankala lantionpohjalihasten kiputila, jota voi olla vaikea hoitaa ja hallita. Pitkään jatkuessaan oiretta kutsutaan lantion kipuoireyhtymäksi. Akuutissa tilanteessa yhtä oikeaa hoitoa ei ole olemassa. Yhä vakuuttuneempia ollaan, että antibioottihoito ei ole SE hoito! Oireilun alkaessa olisi suositeltaa pitää itsensä lämpimänä, myös jalkojen lämpimänä pitäminen on tärkeää. Tulehduskipulääke elikkä Burana-tyyppinen lääkitys kuurina saattaa helpottaa oiretta ja lyhentää vaivan kestoa. Runsaasti juomista esim. lämpimiä juomia. Alkoholi ja energiajuomat saattavat pahentaa oiretta. Siemensyöksykin voi helpottaa kiputilaa. Oireilun jatkuessa syytä hakeutua lääkärin arvioon.

Pitäkää pojat itsenne lämpimänä ja pinnalla!

Hauskaa keskikesän juhlaa!
Kesän aikana varmimmin minun vastaanotolle pääsee Lääkärikeskus Aavassa. Elokuusta alkaen yksinomaan Lääkärikeskus Aava Kamppi ja Tapiola!

4 kommenttia:

 1. Hei,

  Olen n. 20 -vuotias jolle ilmennyt Preyronie. Olen aiemmin jo kärsinyt vakavasta masennuksesta eikä nähtävästi tälle ikinä tule loppua. Olen soittanut asiasta uskaltaessani ympäri ämpäri, mutta jokaisesta numerosta ohjataan vain eteenpäin ja vastataan ettei edes tiedetä koko asiasta.

  Anteeksi kysymyksien määrästä, mutta tämä vaikuttaa ainoalta paikalta saada näihin minkäänlaista vastausta...

  Onko tälle rehellisesti mitään apua? Onko rehellisesti mitään tapaa minun saada edes jotain hoitoa vaikka pääomani on mitä opintotuki / toimeentulotuki kattaa? Mistä edes alotan? Mihin soitan niin, että pääsen edes tähän lähetekiertoon, ilman että ohjataan vain toiseen puhelinnumeroon? Mitä mieltä olet Xiaplexin/Xiaflexin epäonnistuneista pistoksista ja miten niitä voidaan välttää? Onko mielestäsi Xiaplexin/Xiaflexin epäonnistuneet pistokset amerikassa hyvä syy pelätä koko prosessia täällä suomessa? Onko esim. leikkaus varmempi, helpompi ja kestävämpi tapa hoitaa asia? Jos parin sentin / sentin hukka ei haittaa niin miten kauan kestää, että pääsee leikkaukseen?

  Itselläni homma on aika "hyvässä" kunnossa, n. 40-80 -astetta ylöspäin, jolloin vissiin leikkaus olisi aika optimaalinen?

  Onko syy ihmisten tietämättömyyteen tästä asiasta se, että me miehet ei mieluusti puhuta asiasta ihan syystäkin kyllä, mutta silti... Onko se ainoa syy?

  Ja aivan, se isoin kysymys. Tunnen itseni tosi nuoreksi tämän ongelman kanssa. Joten on helppoa ymmärtää myöskin se, että minulla ei ole vielä mitään säästötilejä tai mitään. Olen opiskelija, joita valtio jo muutenkin tuilla tykkää pitää alimmissa prioriteeteissa. Jos ympäripyöreästi, vaikka minimi ja maksimi paljon nämä erilaiset hoitotavat voisi maksaa ja mikä olisi nopein tapa saada tähän edes jotain helpotusta?

  VastaaPoista
 2. Peyronien tauti on erittäin harvinainen sinun ikäisellä miehellä. Oleellista on oikea diagnoosi! Jos peniksen varressa on kova kiinteä muutos, jonka kohdalta penis taipuu erektiossa, on kysessä Peyronien tauti. Jos kovaa kudosmuutosta ei tunnu, mutta penis taipuu silti erektiossa voi kyseessä olla peniksen synnynnäinen käyristymä eli curvatura. Vaivan vuoksi voit hakeutua terveyskeskuslääkärin vastaanotolle ja alkututkimukseen kuuluu peniksen tunnustelu sekä ultraäänitutkimus peniksesta. Tarpeen mukaan terveyskeskuslääkäri voi lähettää sinut erikoislääkärin arvioon julisensektorin sairaalaan. Maksuongelmien vuoksi, voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi sosiaalitoimistoon ja tarvittaessa saada sieltä apua poliklinikkamaskujen hoitoon. Toivotaan, että vaivasi hoituu!

  VastaaPoista
 3. Sanoitko, että energiajuoma pahentaa vaivaa? Onko tästä mitään enempää tietoa... Koukussa kun niihin olen.

  VastaaPoista
 4. energiajuomien terveydellisistä vaikutuksista on tehty paljon tutkimuksia. En tiedä osataanko vieläkään sanoa, mikä on kohtuullisen käytön määrä? Energiajuomat vaikuttavat solun aineenvaihduntaan ja sitä kautta moneen elimistön toimintaan. On tutkimuksia, joissa suuri energiajuomien kulutus on liitetty siittötuotannon heikkenemiseen, aiheuttaneen akuutin maksan toiminnanhäiriön sekä vaikutuksia sydämen toimintaan ym ym

  VastaaPoista

Asialliset kommentit julkaistaan ja niihin myös vastataan. Kiitos!