torstai 25. kesäkuuta 2015

Umpisolmussa

Kun asiat menee umpisolmuun, niin tarvitaan juuri se oikea henkilö solmun avaamiseen. Tältä minusta tuntui keskustellessani nuoren asiakkaani kanssa. Ymmärsin, että voin kertoa tiettyjä tosiasioita, mutta varsinaista solmua en osaa avata.

Tämän nuoren miehen ongelmavyyhti oli kasvanut aikamoiseksi möykyksi.  Ensin oli suihinotto, sen jälkeen tuli peniksen näppylät, joiden olemassaolosta ei mahdollisesti ollut yhdenkään lääketieteen asiantuntijan havaintoa. Tuli oma vahva kondylooma epäily. Pelko seksitaudista oli kova ja tuli erektio-ongelma. Vaivoja ja ongelmia paikattiin huumausaineilla. Vieroitussoireet laukaisivat psykoosin. Tämän seurauksena vahva mielialalääkitys. Sitten ilmaantui virtsaamisvaivaa ja virtsasuihkun sirottumista vahvistaen epäilyä seksitaudista. Erektio sen kuin huononi ja peniksen näppylät tuntuivat vaivaavan. Tuli siemensyöksyn viivästymistä erektioheikkenemisen myötä. Samalla nuorta miestä tutkittiin eri lääkäreiden vastaanotoilla oireiden velloessa. En tiedä mitä tapahtui, mutta potilas vain uskoi, että terskassa on kondyloomat, vaikka seksitautia ei tutkimuksissa pystytty osoittamaan?

Joskus seksitaudin pelko voi sekoittaa koko elämän. Pelko tuo monenmoista oiretta ja vie lopulta seksikyvytkin. Seksitaudin epäillään aiheuttavan erektio-ongelmat. Tottahan toki pelko voi aiheuttaa erektio-ongelmaa, mutta ei suoranaisesti virus- tai bakteeritauti. Oireita saattaa olla laidasta laitaan kuten virtsan polttelua, kipua virtsatessa, virtsasuihkun muutoksia, peniksen kutistuminen tai surkastuminen. Limakalvoilla nähdään muutoksia, jotka todellisuudessa kuuluvat miehen peniksen normaaliin anatomiaan. Aletaan juosta lääkäriltä toiselle ja haetaan vastausta, joka tukisi omaa henkistä tilaa eli pelkoa sekstitaudista. Ääritapauksessa pelkoa aletaan hoitaa alkoholilla tai huumeilla.  Ääritapauksessa huumeidenkäytön seurauksena voi tulla psykoosi. Ja on tajuttava, että myös kannabiksen käyttö voi laukaista psykoosin jopa ensimmäisellä käyttökerralla. Psykoottinen ihminen on harhainen eikä hänellä ole minkäänlaista realiteettitajua ja psykoosi saa ihmisen toimimaan harhojen varassa. Oireet ovat ja pysyvät. Jos lääketieteen asiantuntija ei osaa tässä tilanteessa katkaista kierrettä, vaikka mitään löydöksiä seksitaudin suhteen ei olisikaan, voivat seuraukset olla tuhoisat. Mahdollista on, että psykoottinen ihminen ei kuule asiantuntijan vastauksia ja harha on ja pysyy. Mutta se lääkäri, joka määrää olemattomaan kondyloomaan hoitoliuosta saisi hävetä!

Kuka pysäyttäisi tämän nuoren miehen oravanpyörän? Jos ja kun seksitautia ei ole, niin se täytyy ilmaista selkeästi! Erityisesti potilaalle, jolla on mielenterveysongelmia. Jos seksitautia ei voida todeta, ei potilas myöskään tarvitse hoitoa seksitautiin. Jos seksitauti ei ole todellinen, niin silti erektio- ja siemennesteen tuotanto-ongelmat voivat olla todellisia. Pelko ja luulo seksitaudista voivat syventää erektiohäiriötä. Psykoosin hoitoon tarkoitetut lääkkeet voivat heikentää erektiota sekä vaikuttavat siemennesteen ja orgasmin ilmaantumiseen. Vyyhti ei aukea ilman seksuaaliterapiaa!!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit julkaistaan ja niihin myös vastataan. Kiitos!